FSC & PEFC

Van Biezen Hout levert robinia met FSC of PEFC keurmerk. Robinia hout met een van deze keurmerken staan garant voor hout dat uit duurzaam beheerd bosgebied komt. Hierdoor bent u er zeker van dat u geen producten koopt die afkomstig zijn gekomen uit het illegaal kappen van het bos.

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor behoud en verantwoord bosbeheer. Men spreekt van duurzaam en verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening gehouden wordt met de ecologische, sociale en economische functies van het bos. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het bos zelf, maar wordt er ook aandacht gegeven aan de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld niet gekapt in percelen van het bos waar beschermde of bedreigde diersoorten leven.

 

Welk keurmerk staat hoger aangeschreven?

Wereldwijd zijn er enkele organisaties die zich sterk maken voor duurzaam bosbeheer. De bekendste hiervan zijn dus FSC® en PEFC. FSC® staat voor Forest Stewardship Council® en PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Beide organisaties hebben hun eigen standaarden en regels, maar beiden stimuleren verantwoord bosbeheer wereldwijd. Grote verschil tussen beide keurmerken is hun beoordelingssysteem. Doordat beide keurmerken alom hoog aangeschreven keurmerken zijn wordt dit met grote regelmaat gebruikt door gemeentes en overheidsinstanties. PEFC en FSC zijn dus beide net zo hoog aangeschreven.

Van Biezen Hout importeert en kan robinia hout met beide certificaten leveren. Dit komt door het feit dat wij verschillende leveranciers uit verschillende landen importeren. Het robinia hout met PEFC of met FSC komen over het algemeen uit Frankrijk, Hongarije en Servie. Robinia is wat betreft de levensduur al duurzaam hout, maar gecertificeerd hout is duurzaam en dus bovendien verantwoord. Tevens kunnen wij ook al onze andere houtsoorten met keurmerk leveren. Schroom het niet om contact met ons op te nemen mocht u hier vragen over hebben.

 

Logo FSC         Logo PERC